Днес представяме на читателите на Plovdiv24.bg пловдивската звезда Ричард Мантарлиев /Ричи/,

...
Днес представяме на читателите на Plovdiv24.bg пловдивската звезда Ричард Мантарлиев /Ричи/,
Коментари Харесай

Ричи от Гласът на България откровено за детството си, музиката и любовта

Днес представяме на читателите на Plovdiv24.bg  пловдивската звезда Ричард Мантарлиев /Ричи/, който блесна от сцената на " Гласът на България “ този сезон. Ричи не стигна до финала, само че и до през днешния ден той се счита за един от любимците на тазгодишния формат, а последното му осъществяване на песента Freedom на сцената на " Гласът на България “ напряко взриви публиката и остави безмълвни треньорите.

" Първата си китара получих, когато бях на две години, имам архивни фотоси с нея. Нашите са решили да се споделям Ричи, да ме вършат китарист, да изсвирвам на китара и ето, в следствие това стана действителност “, описа Ричи.

Той е момче на света. Досега е живял в три страни, само че още веднъж и още веднъж се връща в България.

" Имам прелестни моменти от моето детство, което беше много интензивно. Роден съм в Германия, където живях първите 10 години, до 4 клас. След това 8 години живях в България, а след това още 12 години – в Австрия. Сега съм още веднъж тук “.

Участието на Ричард Мантарлиев в " Гласът на България “ не е единственото и първо присъединяване в сходен формат. Той има зад тила си още две и то какви. Участва в австрийско съревнование и става финалист в музикалния формат за Германия, Австрия и Швеция – Pop Stars през 2004 година.

" Стигнах до финалите и бях последният, който изритаха преди да образуват бандата. Беше много сполучливо представянето ми, само че за жалост след това тази тайфа се разпадна единствено 4 месеца по-късно “, описа още Ричи.

" Този сезон, преди полуфинала, мастър Лечев реши да ме в профил, за което не му се дразня. Състезанието си има регламенти, те преценят кой става и кой не, какви персонажи им трябват. Няма нищо за мусене “, твърди Ричи и продължава с оценката, че сезонът може би е най-силният досега.

Има необикновено мощни артисти, дами и мъже, а на менторите им е доста мъчно да вземат решение кой да остане, тъй като всички са неповторими гласове. Въпреки това за Ричи любимец е Петя, с типичният български глас, национална певица, която съчетава в себе си всичко българско и е прелестен човек.

" Защо постоянно би трябвало да се водим по западната музика, ние сме българи, имаме си книжовност, фолклор, имаме си всичко. Както споделя и Любо - за какво би трябвало да се съобразяваме с американците, те би трябвало да се преценяват с нас. Нашият фолклор е сложен за изпяване от западняците, той е достоверен и кондензиран с доста типове сила “.

След присъединяване си в " Гласът на България " ползата към Ричи е засилен. Ето за какво той употребява момента, с цел да образува своя тайфа, която към този момент е реалност. Заедно вършат негови авторски части, най-вече блус рок, балади и други. Той харесва разнообразието и не се фиксира върху един жанр музика.

" За страдание по нашите географски ширини е доста мъчно да се живее единствено от музика, само че пък, в случай че сърцето ти принадлежи на музиката, тя е нещото, което те избавя. Прокълнат е актьорът, който не може да изживее изкуството си! Занимавам се и със странични действия. Музиката може да я зарязваш всеки ден, може да се отлъчваш от нея колкото си искаш, само че един път обвързван с музиката, тя в никакъв случай няма да те остави! “, твърди Ричи.

В Австрия за изкуството се поставят неимоверни грижи, финансира се, има поле за изява на артистите по какъвто и да е метод, има клубове, подиуми и непрестанно се провеждат изяви, даже по време на пандемията, споделя още Ричи.

" Всички ние се надяваме мощно нещата и тук да потръгнат. Защото, когато нещо е стигнало дъното, е време да стартира да се изкачва нагоре. Надявам се ние да бъдем от възрожденците и да го завъртим още веднъж нагоре ", прибавя той.

За Ричарт любовта не е нормално нещо. За него  любовта е избавление.

Гледайте цялото изявление и чуйте специфичния му музикален привет за читателите на Plovdiv24.bg!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР